hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Mentésre vár a mentőállomás

Kisbér mentőállomásának teljes felújítása nem tűr halasztást. Az épület nagyon rossz állapotban van, szükség lenne a fűtési rendszer korszerűsítésére – írja a kemma.hu.

Az, hogy a mentőszolgálat még a nehéz körülmények ellenére is jól működik, szinte kizárólag az itt dolgozók érdeme. Ők azok akik naponta indulnak útra, hogy életeket mentsenek, de az ő munkahelyi életkörülményeikkel nem mindenki törődik egyformán. Lehet persze pénzhiányra és egyéb nehézségekre hivatkozni, de esetükben ez nagyon méltatlan lenne.

Már csak azért is, mert a gépjárművek garázsának az aknája évek óta balesetveszélyes. Mára már a pereme is széttöredezetett, nem véletlen, hogy közelében egyik járművel sem parkolnak le a gépkocsik vezetői. Ugyancsak régi gond, hogy nincs fekete-fehér öltöző, fertőtlenítő, ugyanakkor a hajdani műhely jelenleg inkább kényszer-raktár, ahol nosztalgikus műemlékként porosodik a vasból készített MENTŐK felirat is, ami hajdanában az épület tetejét díszítette.

Az a tény, hogy már nincs a régi helyén, valójában nem probléma. Az viszont igen, hogy a mentőtiszti szoba sem felel meg az előírásoknak. Elavult, vezetékei, szerelvényei már rég cserére szorultak volna, burkolólapjai szintén. A szervezet területi vezetői azt is leírták helyzetértékelésükben, hogy a garázskapuk cseréje is elengedhetetlenné vált, mert azok már nem javíthatók. Ugyancsak meg kellene oldani az összes nyílászáró szigetelését, a zuhanyozók felújítását és a többi helység balesetmentessé tételét szintén.

Mindezen kívül szükség lenne a lefolyórendszer felülvizsgálatára is, mert nagyon gyakran eldugul. Bár a világítással többnyire nem volt gond eddig, azért a villanyvezetékek is cserére szorulnának. Már csak azért is, mert ezt az érintésvédelmi jegyzőkönyv is tartalmazza. Még inkább fontos lenne, hogy automatizálják az udvari- és a garázskapukat egyaránt. Ezzel ugyanis értékes perceket nyerhetnének, gyorsabban érhetnének a betegekhez, a baleseteket szenvedettekhez – írja a kemma.hu, amely szerint aggasztó a kocsik ideiglenes leállítása. Sajnos egyre gyakoribbak az öreg járművek műszaki hibái. A bajt csak fokozza, hogy tartalék gépjármű sokszor még a megyeszékhelyen sem áll rendelkezésre, a többi mentőállomáson pedig soha.

(forrás: 24 Óra)

Könyveink