hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Légszennyezés: megregulázzák a kályhákat, kandallókat is

Jogszabály készül a szilárd tüzelőanyagok lakossági tüzelőberendezésben történő égetéséről, hogy csökkenjen a levegő káros szálló por tartalma – írja a VG.hu.

A lap a vidékfejlesztési miniszter egy képviselői kérdésre adott írásbeli válaszát idézi, amely a tervezett jogszabályon túl arról is beszél, hogy egy új honlapot is indítanak, mely elsősorban a fával tüzelőket látja majd el hasznos tanácsokkal egyebek mellett a károsanyag kibocsátás csökkentése érdekében.

A válasz kitér a hulladékok és egyes veszélyes anyagok kályhákban történő elégetésére is. A miniszter szerint ennek visszaszorítására főként a lakosság tájékoztatásával törekednek. Megemlíti, hogy az ÁNTSZ honlapján erről elérhető szakmai anyagot, eljutatták az önkormányzatoknak, a megyei kormányhivataloknak és a népegészségügyi szakigazgatási szerveknek.

Nyílt téren egyébként általánosan tiltják valamennyi hulladék – így az állati és növényi eredetű, kivéve a károsítókkal fertőzött növények – égetését. Főszabályként tiltják a kerti hulladékok égetését is, de a települések ebben külön dönthetnek – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink