hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Megőrizte helyét a Debreceni Egyetem

A felvételizők száma alapján országosan továbbra is a legnépszerűbb egyetemek közé tartozik a debreceni, közölte a DE oktatási rektorhelyettese.

Bartha Elek elmondta, nőtt a felvett hallgatók száma a tavalyihoz képest az általános orvostudományi, az egészségügyi, a fogorvostudományi és a gyógyszerésztudományi karokon. Az általános eljárásban a Debreceni Egyetemre (DE) felvett hallgatók közül 5193-an állami ösztöndíjas, 1176-an pedig önköltséges formában kezdhetik meg a tanulmányaikat szeptemberben. Megemlítette, hogy a bejutáshoz a legtöbb pontszámra (490) a gazdaságtudományi kar kereskedelem és marketing állami ösztöndíjas, levelező alapképzésén volt szükség, míg a jogi kar állami ösztöndíjas osztatlan levelező jogászképzéséhez 480 pontot kellett elérnie a jelentkezőknek.

Jenei Attila, a DE Nemzetközi Oktatást Koordináló Központ igazgatója közölte: 13 kar több mint 50 szakára 85 országból 3500 külföldi hallgató jelentkezett az angol nyelvű képzésekre. Közülük 2200-at vettek fel, s várhatóan 1698-an kezdik meg a tanulmányaikat szeptemberben. A legtöbben, 950-en, az orvosképzésre jelentkeztek, közülük 320 hallgatót vettek fel – jelezte a szakember hozzátéve: valamennyi évfolyamot tekintve mintegy ötezer külföldi diák tanul angol nyelven Debrecenben.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink