hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Megkezdődhet a felnőtt SMA-betegek kezelése a Spinraza készítménnyel

Megállapodás született az Egészségbiztosító és a gyártó között, így mostantól hazánkban is elindulhat a felnőtt SMA-betegek kezelése a Spinraza készítménnyel.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és háttérintézménye, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő évek óta szoros együttműködésben dolgozott a ritka betegségekben szenvedők terápiás lehetőségeinek bővítésén.

Megállapodás született az Egészségbiztosító és a Spinraza gyártója között, így mostantól hazánkban is elindulhat a felnőtt SMA-betegek kezelése a Spinraza készítménnyel. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és háttérintézménye, a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő évek óta szoros együttműködésben dolgozott a ritka betegségekben szenvedők terápiás lehetőségeinek bővítésén, közölték.

A kormány elkötelezett az SMA-ban érintett betegek gyógykezelésének finanszírozásában, amire évente 3,2 Mrd Ft-ot biztosított. Az SMA betegek ellátása évekkel ezelőtt a 18 év alatti betegek ellátásával kezdődött meg, mely betegcsoportban a legnagyobb egészségnyereség várható. Jelenleg is csaknem 80 beteg kap Spinraza készítményt.

Az elmúlt időszak egyeztetései nyomán mostantól lehetőség nyílik az SMA-betegek még szélesebb körű ellátására és elindulhat a felnőtt betegek kezelése is az Európában jelenleg elérhető Spinraza készítménnyel, amelyet a betegek egyedi méltányosság alapján, térítésmentesen megkaphatnak majd, közölte a szaktárca.

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma)

cimkék

SMA
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés