hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Ízelítő

Meghívó országos nephrologiai továbbképző tanfolyamra

XIV. DEBRECENI NEPHROLOGIAI NAPOK

országos továbbképző tanfolyam

2009. június 3-6.

Debreceni Egyetem, Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Elméleti tömb

Kedves Kolléga!

Az 50 kreditponttal elismert Debreceni Nephrologiai Napokon (DNN) 78 előadás fog elhangzani a klasszikus klinikai nephrologiai témákon kívül a hypertonologia, diabetologia, lipidologia, cardiologia, angiologia, hematologia, táplálkozástudomány, élelmiszerbiztonság, toxicologia, infectologia, endocrinologia és transplantologia nephrologiai határterületi kérdéseiről.

A DNN magas szintű, minden szakma felé nyitott programjával, a mindennapi gyakorlatban jól hasznosítható tudást kínál. Családias légkörével ma már a régi barátságok megerősítésének, új barátságok és új szakmai kapcsolatok születésének a helyszíne is.

Továbbképzésünket családorvos, belgyógyász, gyermekgyógyász, hypertonologus, diabetologus, aneszteziológiai-intenzív terápiás, nephrologus, urológus és rezidens kollégáknak valamint Ph.D.-hallgatóknak és nephrologiai szakápolóknak ajánljuk, de más szakterületen dolgozó kollégák is gyakori vendégeink.

A XIV. DNN 18 szekciója 78 előadásában az alábbi témákat fogjuk megbeszélni: kardiovaszkuláris rizikó, atherosclerosis, vaszkuláris vesebetegségek, a hypertonia és a diabetes kezelésének aktuális kérdései, felnőttkori vesebetegségek gyermekkori gyökerei, a vesekövesség belgyógyászati és urológiai vonatkozásai (kerekasztal), a melamin-tragédia és tanulságai, az amyloidosis aktuális kérdései (klinikopathologiai konferencia, esetbemutatások), sepsis és kezelése, szervpótló kezelési lehetőségek többszervi elégtelenségben, a vesebetegek csontanyagcsere-zavarának kezelése, táplálásterápia krónikus vesebetegségben, a renális anémia kezelése, szexuális diszfunkció és gyermekvállalás krónikus vesebetegségben, a korszerű peritoneális dialízis gyakorlata, szervátültetések és a jelenlegi hazai helyzet, minőségügyi rendszer a krónikus vesebetegek ellátásában, valamint a nephrologiai ápolás változó hangsúlyai.

A kongresszus magas szakmai színvonaláról a gyakorló orvostudomány kimagasló előadói gondoskodnak az idén is. Igényes felkészülésüket ezúton is köszönjük.

A 2009. június 6-án megrendezendő szakmai verseny nyertesei értékes jutalomban részesülnek.

A szakmai programot kiállítás egészíti ki.

Reméljük, hogy a kikapcsolódásukat szolgáló esti rendezvények az idén is elnyerik a tetszésüket! Szeretettel várjuk Önt és munkatársait a DNN nagy családjába!

Jelentkezési lehetőség:

A kongresszus honlapján (www.nephrologia.com)

On-line jelentkezés (kérjük, ezt a lehetőséget válassza!) 

Letölthető jelentkezési lap kinyomtatásával postai úton vagy faxon (52/319-781) történő elküldésével

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés