hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.
hirdetés

Meghalt a terhes nő és az ikrei is

Az anya szombaton lett rosszul, ezért terhessége 33. hetében császármetszést hajtottak végre. Az egyik kisfiú már korábban életét vesztette, a másik állapota vasárnap kritikus volt. A TV2 információját, miszerint ő is meghalt, a klinika megerősítette.

A tárnoki nő szombaton lett rosszul, légzése és vérkeringése leállt, ezért a mentők azonnal megkezdték az újraélesztést, majd helyszíni császármetszés után folytatták a harcot az újszülöttek életéért is. A két kisfiú válságos állapotban került kórházba, egyikük életét a stabilizációs kísérletek ellenére sem tudták megmenteni. A másik gyermek állapotáról az ügyeletes orvos vasárnap azt mondta, kritikus, akkor lélegeztető és keringéstámogató gépeken volt.

Hétfőn reggel Szabó Miklós, az 1. számú Gyermekklinika osztályvezetője a TV2-nek elmondta: meghalt a másik újszülött is. Az osztályvezető elmondása szerint kórházba kerülésétől kezdve folyamatosan küzdöttek a baba életéért, de nem tudták tartósan stabilizálni a fő életfunkciókat. A koraszülött a kisfiúkat a 33. terhességi hétben kellett világra hozni császármetszéssel, mindkét kisbabánál a méhen belüli oxigénhiányos állapot okozott gondokat, amely az anya keringési rendellenességével hozható összefüggésbe.

Az Országos Mentőszolgálat tájékoztatása szerint a mentőket szombaton 17 óra tájban riasztották a kismama rosszullétéhez. Az újraélesztéskor, és a helyszíni császármetszés során több speciális mentőegység és egy szülész-nőgyógyász orvos is részt vett. Az anya halálának okát igazságügyi szakértői vizsgálat fogja tisztázni.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 9,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés