hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Megelőző intézkedések a véradó eseményeken

A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket léptet életbe.

Az Országos Vérellátó Szolgálat az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszűrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik 2020. február 05. után külföldön jártak. A kiszűrés a terület elhagyásának időpontjától kezdődik.

Azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak nem léphetnek be a véradás területére sem. Kérjük a véradók megértését és együttműködését.

Amennyiben a terület elhagyását követően 30 napon belül nem jelentkeznek fertőzésre utaló panaszok,  úgy ismét  várjuk sok szeretettel az érintett önkéntes véradókat véradásra.

Az egészségügyi intézmények vérkészítményekkel való ellátása folyamatos feladatunk, vérkészítmények nélkül sok esetben a gyógyítás kivitelezhetetlen, ezért kérünk mindenkit, aki egészségesnek érzi magát és a fenti korlátozással nem érintetett, hogy a következő időszakban vegyen részt véradóeseményeinken.

A pontos címekről és időpontokról a www.ovsz.hu weboldalon tájékozódhatnak.

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés