hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Megállt a kórházi ápoltak számának növekedése

Augusztus óta először állt meg a kórházi ápoltak számának növekedése az RTL Híradó szerint, nem kevesebb viszont az elhunyt és lélegeztetett.

Az orvosi kamara BAZ megyei elnöke, Csilek András azonban az RTL Híradónak azt mondta, egyelőre korai lenne a járvány enyhüléséről beszélni. Közben újabb álhírek terjednek a közösségi oldalon az oltásokról.

Ugyancsak a megyei kamarai elnök volt a vendége az ATV Csatt című műsorának, ahol Boldogkői Zsolt biológussal, Póta György házi gyermekorvossal és Eisenhauerné Fördős Andrea osztályvezető főnővérel beszélgettek az aktuális járványhelyzetről és a járványügyi intézkedéskről. Míg Boldogkői arról beszélt, hogy Magyarország a legszabadabb állam a járványügyi intézkedések tekintetében Európában, addig a Szent János Kórház főnővére azt mondta, a kórházi kezelésre szoruló betegek harmada oltott, és olyanok is vannak közöttük, akik három vakcinát kaptak. Póta György az 5-11 éves gyerekek oltására buzdított, míg Csilek András azt mondta el, melyek azok a tünetek, amelyekkel mindenképpen orvoshoz kell fordulni, hiszen a Covid-ra adható gyógyszerek az első tíz napban fejtik ki a hatásukat.

Az ATV szemlézte a Magyar Kormány hivatalos Facebook oldalára feltöltött videót is, amelyben dr. Csoma Zsuzsanna tüdőgyógyász főorvos a post-covid-szindrómáról beszél.

„Gyakorlatilag az életminőségét teljesen tönkreteszi ez a jelenség: képtelenek dolgozni és sokszor szinte képtelenek elhagyni az otthonukat a nagyfokú fáradtság miatt. Ezen túl rengeteg pszichés hatása van, depresszióra hajlamosít, a perifériás idegeket érinti ez a betegség, de ezen túl a központi idegrendszert is, memóriazavart, álmatlanságot, alvásproblémákat okoz” – hangzik el a videóban.

Azonban a szervezetnek nincs olyan része, amely ne érinthetne a betegség, így a fertőzés szív-érrendszeri, hormonális, pajzsmirigy problémákat okozhat, vagy akár cukorbetegség is kialakulhat szövődményként.

(forrás: RTL Klub, ATV)
hirdetés

Könyveink