2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Magyarországon is professzor lett Karikó Katalin (Bővítve: SZTE)

Magyarországon is professzor lett a Nobel-díjas Karikó Katalin. Sulyok Tamás köztársasági elnök határozata a péntek esti Magyar Közlönyben jelent meg.

Karikó Katalinnak eddig hivatalosan nem volt egyetemi tanári címe, írja a határozat nyomán a hvg.hu, megjegyezve: ezt pótolták most Csák János miniszter javaslatára június 1-i hatállyal.

Az nem szokott szerepelni az ilyen kinevezésben, hogy melyik egyetemre szól, de feltételezhető, hogy a Szegedi Tudományegyetemről van szó, ahol Karikó Katalin végzett, és ahová most is sok szállal kötődik. A Nobel-díjával járó pénzt is ennek az intézménynek ajánlotta fel, emlékeztet a lap.

Bővítés:

A Szegedi Tudományegyetem (SZTE) közkapcsolati igazgatósága szombaton az MTI-t a többi közt arról tájékoztatta, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök a Magyar Közlönyben pénteken megjelent határozatával, az SZTE Szenátusának egyhangú kezdeményezésére, az SZTE Interdiszciplináris Kutatásfejlesztési és Innovációs Kiválósági Központ kutatóprofesszorát, Karikó Katalint – a Kulturális és Innovációs Miniszter felterjesztésére – egyetemi tanárrá nevezte ki. Ez alapján Karikó Katalin az SZTE Természettudományi és Informatikai Kara professzoraként folytatja munkáját.

Fotó: archív (MTI/Lehoczky Péter)
Fotó: archív (MTI/Lehoczky Péter)

(forrás: Magyar Közlöny, hvg.hu, MTI)
hirdetés

Könyveink