hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Magyar startupok külpiacra jutását segítik

A Startup Campus Berlin program, amely az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. kezdeményezésére jött létre a kelet-közép-európai régióból és Magyarországról 28 startup cégnek teremti meg a külpiacra jutás lehetőségét Berlinben, mondta Kovács Zsolt, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft. ügyvezetője kedden Budapesten háttérbeszélgetésen.

Hozzátette: a programot a Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. InnoTrade programja, az Enterprise Hungary Nonprofit Kft., valamint a Berlinbe kiutazó, a jelentkezést követően a Kft. mentorai által kiválasztott startupok csapatai közösen finanszírozzák.     

Kovács Zsolt közölte: a régió és Németország szoros gazdasági kapcsolata miatt választották a program első állomásának Berlint. Ha a projekt sikeres lesz, a jövőben Londonban, az Egyesült Államokban és Ázsiában is indítanak majd hasonló kezdeményezést. Arról is beszámolt, hogy a program elindítása előtt a berlini magyar nagykövetség és helyi német partnerek  segítségével felmérték a német főváros piacának jellegzetességeit, és ennek megfelelően határoztak meg 7 olyan iparági területet, ahol a magyar és a régiós stratupok sikert érhetnek el. A hét iparági területnél példaként említette az életminőség javítását célzó, valamint az orvos-beteg kapcsolatot befolyásoló innovációkat (Digital Health), a házhoz szállítással összefüggő megoldásokat (Food & Delivery Tech), illetve a fenntarthatóság kérdéskörét (Inno Energy & Sustainability).     

Kovács Zsolt ismertette: konkrét termékkel, illetve már a termék köré épített céggel és ehhez kapcsolódóan árbevétellel rendelkező startupok jelentkezhetnek a programba. A Startup Campus Berlin program október 4-től, november 24-ig tart, ebben az időszakban egy-egy hét áll rendelkezésre a magyar és a régiós startupoknak, hogy bemutassák termékeiket az egyes iparági szereplőknek.

A programról további információ a www.startupcampusberlin.com oldalon érhető el.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink