hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.
hirdetés

 

Magyar start-up a Headstart-elődöntősök között

Kihirdették a Headstart, az EIT Health egyik kiemelt, egészségügyi start-upokat célzó versenyének elődöntőseit. A most kiválasztott csapatok az év második felében azért küzdenek majd, hogy lehetőségük legyen további támogatás és a befektetők figyelmének elnyerésére, mentorprogramban való részvételre és dobogós hely megszerzésére a verseny Grand Finals szakaszában.

A Headstart programban az EIT Health 89 egészségügyi vállalkozást támogat Európában, köztük 17 csapatot a mérsékelt innovációs potenciállal rendelkező régiókból. Az elődöntősök közé hét start-up jutott Olaszországból, kettő Portugáliából, Lengyelországból és Észtországból, egy-egy pedig Magyarországról, Görögországból, Romániából és Lettországból. Az összes elődöntős csapat 40 000 eurót kap innovációinak továbbfejlesztésére, valamint további 10 000 euróért versenyeznek a döntőben. Ebben az évben több mint 150 pályázat érkezett Közép-, Kelet- és Dél-Európa fejlődő régióiból, ami háromszorosa a 2019-es adatoknak.

"Az innovatív egészségügyi rendszerek fejlesztésének kulcsa az ifjú innovátorok kezében van, hiszen a fiatal tehetségek hozzák létre a jövő egészségügyi megoldásait. Célunk, hogy biztosítsuk számukra a szükséges támogatást, emellett pedig mentorprogrammal és hálózatépítési lehetőségekkel segítsük őket. Nagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen sok tehetséges fiatal van a fejlődő régiókban, akik olyan fontos egészségügyi megoldásokon dolgoznak, amelyek sok ember életét tehetik egészségesebbé és hosszabbá majd a jövőben" - mondta Inês Matias, az EIT Health InnoStars Business Creation Managere.
 
Ebben az évben az EIT Health a Headstart versenyben egy különálló kategóriát hozott létre, amelyben olyan start-upokat támogatott, amelyek termékei és szolgáltatásai segítik a koronavírus visszaszorítását és kezelését Európában. Ilyen, a koronavírus elleni küzdelmet segítő megoldás a Headstart verseny magyar elődöntőse, a Sineko Global Kft innovációja is. A határokon átívelő, mesterséges intelligencián alapuló strukturált riportálási rendszerrel rendelkező GRAID szoftver, ami radiológusok számára lehet nagy segítség a jövőben. A megoldás lehetővé teszi a radiológiai eredmények gyors és egyszerű megosztását, ezzel célja a riportálási idő csökkentése és a diagnosztika minőségének javítása. Az összes elődöntős csapat és projektjeik listája itt érhető el.
 
Az EIT Health Headstart Programról
 
Az EIT Health Headstart program finanszírozási és mentorprogramban való részvételi lehetőségeket nyújt a fejlődő vállalatok számára, hogy felgyorsítsa az európai betegek életét javító innovatív termékek és szolgáltatások fejlesztését és piacra lépését. Az EIT Health regionális Business Creation Managerei által mentorált program támogatást nyújt a vállalatoknak és segíti őket az innováció piacra lépéséhez szükséges kritériumok teljesítésében, ideértve a termék vagy szolgáltatás klinikai, beteg- vagy rendszerigényének igazolását. A mentorok ezen kívül segítik a csapatokat képességeik fejlesztésével és kapcsolati hálójuk bővítésével is, hogy azok a jövőben jó eséllyel pályázhassanak magánbefektetők pénzügyi támogatásaira.
(forrás: EIT Health)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink