2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Macron tesztje pozitív, Putyin akkor oltatja be magát, ha javasolják

Az orosz elnök akkor fogja beoltatni magát, ha a vakcinát az ő korosztályának is javasolják. A francia államfő koronavírus-tesztje pozitív.

Pozitívnak bizonyult Emmanuel Macron francia államfő koronavírus-tesztje csütörtökön, ezért hét napra karanténba vonul, jelentette be a francia elnöki hivatal. A tájékoztatás szerint az elnök PCR-teszten esett át, miután megjelentek nála az első tünetek.

Emmanuel Macron "továbbra is dolgozik, és távoli kapcsolaton keresztül látja el az elnöki feladatait".

Vlagyimir Putyin orosz elnök kijelentette, akkor fogja beoltatni magát a Covid-19 ellen, ha a fertőzés elleni vakcinát a szakemberek az ő korosztályának is javasolják.

Putyin a csütörtökön megtartott éves sajtótájékoztatóján beszélt erről. Az orosz elnök 68 éves. "A hozzám hasonlókhoz még nem jutottak el a vakcinák, de feltétlenül beoltatom magamat, amint ez lehetővé válik", mondta. "Nem látom okát annak, hogy miért ne oltassam be magam", hangoztatta, biztonságosnak és hatékonynak nevezve az orosz vakcinát.

Elismerte, hogy Oroszországnak nincs elegendő üzeme és felszerelése az oltóanyag gyártásához, de azt ígérte, hogy a kapacitás növekedni fog.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink