hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Egészségpolitika

Leváltották a Sportkórház igazgatóját

Leváltotta az Országos Sportegészségügyi Intézet főigazgatóját Székely Tamás egészségügyi miniszter. Az ok: hosszú ideje hiányosságok mutatkoztak az egészségügyi dokumentáció vezetésében.

Dr. Székely Tamás egészségügyi miniszter szerdán 2009. május 1-jei hatállyal visszavonta Prof. Dr. Berkes István az Országos Sportegészségügyi Intézet (OSEI) főigazgatójának vezetői megbízását – tudatta közleményében a tárca.
A miniszter döntését megelőzően az OSEI 10 orvosa bejelentéssel élt az Egészségügyi Minisztérium felé. Az elrendelt közös vizsgálat – EüM, ÁNTSZ, EBF, OEP – eredményeként megállapítást nyert, hogy az egészségügyi dokumentáció vezetésére vonatkozóan hosszú ideje hiányosságok mutatkoztak az intézményben. Az egészségügyi dokumentáció vezetésére, kezelésére vonatkozó jogszabályi rendelkezések vétkes megszegése etikai vétségnek minősül. Megállapítást nyert, hogy az Országos Sportegészségügyi Intézet szabályozottsága tekintetében is hiányosságok mutatkoztak. Továbbá Prof. Dr. Berkes István munkavégzésre irányuló további jogviszonyát előzetesen nem jelentette be munkáltatója felé, így az esetlegesen felmerülő összeférhetetlenségről az nem szerezhetett tudomást. Prof. Dr. Berkes István továbbra is az Intézmény közalkalmazottjaként végezheti szakmai munkáját.
A főigazgatói feladatkör betöltésére a közeljövőben pályázat kiírására kerül sor, a pályázati eljárás lefolytatásáig az Intézmény vezetését megbízott főigazgató látja el.

OrientPress Hírügynökség

cimkék

hirdetés

Könyveink