hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Lebukott a kreatív kínaiak kórházszövetsége

Hamis kitüntetések százait osztotta ki megrendelésre a hivatalosan nem létező kínai kórházszövetség, s ezzel milliókat keresett - számolt be a kínai központi televízió (CCTV).

A csalást leleplező riport szerint a kórházszövetség az országos egészségügyi hatóságok alszervezeteként hirdette magát. A több mint öt éven át illegálisan működő intézmény tagjait az országos kórházak, iparági vállalatok és tömörülések közül toborozta, akiktől tagdíjat szedett, ezért cserébe azok meghívást kaptak a szövetség éves díjkiosztó ünnepségére. Az ünnepségen minden tagdíjfizető tag elismerésben részesült, kiosztották többek közt a "Legjobb országos kórház", a "Közösség által elismert kórház" díjakat, de az intézményeken túl az orvosok és a szervezetek vezetőit is kitüntette a szövetség.

Gyakorlatilag bármilyen kitüntetés megrendelhető volt megfelelő nagyságú "tagdíjért" cserébe - hangzott el a CCTV riportjában. Egy-egy helyi kiválóság címe 25 ezer jüan (950 ezer forint) átlagáron forgott, az elismert kórházvezető címe 18 ezer jüant (680 ezer forint) taksált.

Az elmúlt év során összesen több mint 320 díjat osztottak ki, s ezzel 10 millió jüan (380 millió forint) bevételre tett szert az illegálisan működő kórházszövetség. A díjátadókat féléves gyakorisággal rendezték, vagyis tevékenységének öt éve során több mint ezer hamis díjat adományozhatott országszerte az álszövetség.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink