hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Lázár: 29 kanyarós beteget regisztráltak eddig

Tegnap 15 óráig már 29 kanyarós megbetegedést jelentettek – mondta a 81. Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Kétségbeesésre, pánikra semmi ok, a kanyaró kezelhető betegség – így fogalmazott Lázár János a csütörtöki, 81. Kormányinfón. Mint mondta, az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) minden nap 15 óráig összesíti az aktuális napi adatokat, és közli a megbetegedések számát. Tegnap délután 29 kanyarós esetről tudtak, további egészségügyi dolgozók és civilek is megfertőződtek, ebből a makói járásban 13-an.

Mindenki, aki megbetegedett, védőoltással rendelkezett – mondta további kérdésre válaszolva Lázár. Arra a felvetésre, hogy az országos tisztifőorvosi hálózat és az OEK átszervezése miatt nem tudják nyomon követni, hogy ki volt beoltva és ki nem, úgy reflektált, minden reggel beszél az érintett kórház igazgatójával, így első kézből értesül a járvány lefolyásáról.

Nem szűnik meg a Nemzeti Egészségfejlesztési Intézet (NEFI) – legalábbis így hiszi Lázár János. Így válaszolt arra a felvetésre, hogy az intézet dolgozói már dobozokba csomagolták a holmijukat. A háttérintézmények átszervezésével egyes hivatalok a minisztérium vagy az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) szervezetébe integrálódnak. A NEFI sorsáról a miniszter későbbre ígért pontos tájékoztatást.

 

 

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink