hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kutatási együttműködés a halláskárosodás terápiáinak fejlesztésére

A Sanofi június 23-án jelentette be, hogy kétéves kutatási együttműködést indított útjára az Audion Therapeutics biotechnológiai gyógyszerészeti vállalattal (Audion) a halláskárosodás kezelésére szolgáló potenciális terápiák fejlesztésére, melynek során a regeneratív gyógyászat eszközeit alkalmazva kis molekulák optimalizálásával dolgoznak majd.

Az összehangolt kutatás során az Eaton-Peabody laboratóriumon belül a Massachusetts Eye and Ear Infirmary intézetben Dr. Albert Edge, az Audion társalapítója által kifejlesztett technológiát alkalmazzák majd; ez a szervezet a világon a legnagyobb hallás és siketség tanulmányozására specializálódott kutatóintézet, Dr. Edge pedig az őssejtkutatás és a belsőfül biológiájának neves szakértője. Az Audion megvásárolta Dr. Edge technológiájának licencjogát a Mass Eye and Ear intézettől. A szerződés értelmében a Sanofinak lehetősége nyílik arra, hogy megkapja az Audiontól a technológia használatának jogát az együttműködés keretében zajló kutatáshoz kapcsolódóan.

„Nagy várakozással nézünk a Sanofival való együttműködés elé, hiszen igazolja a halláskárosodás kezelésére kis molekulájú regeneratív hatóanyagok fejlesztésével kapcsolatos elképzeléseinket,” nyilatkozták Rolf Jan Rutten és Helmuth van Es, az Audion Therapeutics alapítói. „A Sanofi érdeklődése a halláskárosodás területe iránt, valamint a vállalat jelentős tapasztalata és infrastruktúrája a kis molekulájú gyógyszerek kutatása terén a vállalatot ideális partnerré teszi számunkra, akivel a lehető legintenzívebben dolgozhatunk e program előmozdításán.”

„Az Audionnal kialakított új kapcsolat is azt példázza, hogy partnereinkkel olyan kórállapotok, pl. a halláskárosodás gyógymódjainak kifejlesztésére törekszünk, amelyekre eddig még nem sikerült megoldást találni, de egyre növekvő problémát jelentenek,” mondta el Dr. Elias Zerhouni, a Sanofi Nemzetközi Kutatás és Fejlesztésének elnöke. „Ez az együttműködés több tudományterületet felölelő munka, amelyben az Időskori terápiákkal foglalkozó stratégiai egységünk (Aging Therapeutic Strategic Unit) és Gyógyszerkutatási és -fejlesztési egységünk (Early-to-Candidate Unit) karöltve dolgozik az új terápiák kifejlesztésén a fül-orr-gégészet területén, a belső fül biológiájának tanulmányozására rendelkezésre álló legmodernebb technológiák segítségével.”

Az Audion Therapeutics-ról

Az Audion Therapeutics egy amszterdami székhelyű, biotechnológiai gyógyszerészeti magánvállalat, amely a fület, így a belsőfület érintő betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek és alkalmazási technológiák felfedezése, fejlesztése és forgalmazása iránt kötelezte el magát. Az Albert Edge, Helmuth van Es és Rolf Jan Rutten által alapított Audion, Albert Edge-nek a Mass Eye and Ear intézetben végzett kutatásain alapuló technológiákkal és molekulákkal dolgozik, amelyek kizárólagos licencjogát később az Audion kapta meg. További információért látogasson el a vállalat honlapjára: www.audiontherapeutics.com.

A Mass Eye and Ear intézetről

A Mass Eye and Ear egy speciális kórház, amely a szemet, fület, orrot, torkot, fejet és a nyakat érintő problémákkal küzdő betegek számára biztosít egyedülálló egészségügyi ellátást. A Mass Eye and Ear nemzetközi szinten vezető szerepet játszik a halláskárosodás kutatása terén és a Harvard Medical School partnere a továbbképzésben. További információért látogasson el az intézet honlapjára: www.MassEyeAndEar.org.

(forrás: Sajtóközlemény)
hirdetés

Könyveink