hirdetés
2024. július. 04., csütörtök - Ulrik.
hirdetés

Közösen toboroznák a külföldi hallgatókat

Rendkívüli ülést tartott a Semmelweis Egyetem szenátusa, az eseményről a semmelweis.hu tudósít.

Kapcsolódó cikkek

Közös céget alapítana a Semmelweis Egyetem (SE) és a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) a külföldi hallgatók toborzására – egyebek mellett erről döntött rendkívüli ülésén a szenátus, írja a semmelweis.hu.

A külföldi hallgatók toborzását több évtizeden át az International Studies AG.-vel közösen végezte az egyetem, de a cég tavaly év végén jelezte, hogy fokozatosan kivonul erről a területről és a 2017/18-as tanévtől már nem vállalja ezt a feladatot. Ezt követően – több lehetőséget elemezve – választott olyan megoldást az egyetem vezetése, amely saját tulajdonú Kft. alapításával, az Állami Számvevőszék korábbi észrevételeit figyelembe véve, a jelenleginél gazdaságosabban fenntartható és fejlesztésre ad lehetőséget.

Az SZTE és az SE is több évtizedes hagyománnyal rendelkezik az idegen nyelvű orvostudományi képzések területén, közös cél, hogy egy átfogó hazai felsőoktatási brand keretében az orvostanhallgató-toborzás bázisán kifejlesszék a nem orvostudományi diszciplínák marketingjét és értékesítését is. Az SE-n jelenleg a hallgatók több mint 30 százaléka vesz részt az idegen nyelvű képzésben, befizetett tandíjuk az intézmény költségvetésének nagyjából 10 százalékát teszi ki.

A szenátus több ponton módosította az egyetem szervezeti és működési szabályzatát. Egyszerűsítették a vagyonnyilatkozat-tétellel, illetve a professzor emeritus címmel kapcsolatos szabályokat, valamint megteremtették a lehetőséget arra, hogy a hallgatói jogorvoslati ügyekben eljáró Felülbírálati Bizottság két rendes ülés között elbírálhasson rendkívüli eljárást igénylő ügyeket. Negyven főben rögzítették a szenátus létszámát, melynek eredményeként a testület ismét kiegészül az egyéb munkakörben foglalkoztatottak és a szakszervezetek képviselőinek törvényi előírás szerinti képviseletével.

(forrás: Semmelweis Egyetem)

Könyveink