2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Koronavírus: egész Olaszország karanténban

Több mint nyolcmilliárd forintot különít el a kormány a koronavírus elleni védekezésre, tudatta a Kormányzati Tájékoztatási Központ. Olaszországban nincs többe "vörös zóna." Hírösszefoglaló.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ kiemelte: a koronavírus elleni védekezéshez szükséges intézkedések biztosítására a kormány kész minden támogatást megadni. "A Magyar Közlönyben megjelenő kormányhatározat több mint 8 milliárd forint külön forrást rendel a koronavírus elleni védekezéshez", írták.  A pénz felhasználása az operatív törzs utasítása alapján történik.

*

Egész Olaszországban életbe léptették a vasárnap elsőként az északi Lombardia tartományban és további 15 városban elrendelt intézkedéseket, amelyek minimálisra korlátozzák a lakosság mozgását, a lakóterületet csak engedéllyel lehet elhagyni Giuseppe Conte olasz miniszterelnök hétfő esti bejelentése szerint. A kormányfő elmondta, a rendelkezést még az éjszaka aláírja, így az kedd reggel életbe lép. Az intézkedés a jelenlegi tervek szerint - április 3-áig tart, addig szünetel az oktatás is. Nincs többe "vörös zóna", egész Olaszországra ugyanazok az egészségügyi óvintézkedések vonatkoznak. "Maradjatok otthon!", szólította fel az olaszokat Giuseppe Conte.

*

Szerdától március 22-ig felfüggesztik a tanítást valamennyi romániai óvodában és iskolában, hogy megelőzzék a koronavírus terjedését - jelentette be hétfőn délután a bukaresti operatív törzs ülése után Ludovic Orban ügyvivő miniszterelnök.

*

Ötvenhat új esettel 322-re nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma Hollandiában, olvasható a holland közegészségügyi hivatal hétfői közleményében.  Az új fertőzések száma ugyan kevesebb, mint a hétvégén volt, de több mint 4000 gyermek nem mehetett iskolába, miután az észak-brabanti régió oktatási intézményeiben több oktató megbetegedett.

*

Hétfői sajtóértekezletén Nancy Messonnier, az amerikai járványügyi és betegségmegelőzési központ (CDC) légúti betegségekkel foglalkozó részlegének igazgatója azt javasolta az időskorúaknak és azoknak, akik krónikus betegségekkel küszködnek, hogy hosszú időre vásároljanak be, és töltsék fel élelmiszer-, illetve gyógyszerkészleteiket. Messonnier közölte: a vírus könnyen és gyorsan terjed, és "lényegében nincs védettség ellene".

*

Két hétre házi karanténba kell vonulnia hétfő estétől mindenkinek, aki belép Izraelbe, jelentette az izraeli 13-as kereskedelmi televízió esti híradója. A rendelkezés értelmében csak azokat a külföldieket engedik belépni az ország területére, akiknek van olyan izraeli tartózkodási helyük, ahol meg tudják oldani a kéthetes házi karantént.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés

Könyveink