2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Körömtöréshez is hívták a mentőt

Az Anglia déli részén ténykedő South Central mentőszolgálat (SCAS) annyira megelégelte a cseppet sem életmentő fontosságú telefonhívásokat, amelyekből több mint ezer is volt 2011-ben, hogy kampányt indított a lakosság felvilágosítására.

Letörött körömhöz, tévékapcsoló megjavításához, villanykörte cseréjéhez is hívták tavaly a mentőket Nagy-Britanniában. Az Anglia déli részén ténykedő South Central mentőszolgálat (SCAS) kampányában ezért azt szeretné tudatosítani, mire is való a 999-es segélyhívó szám, valamint hogy valódi életveszélyben lévő emberek halhatnak meg, miközben mások teljesen feleslegesen kérik a mentők segítségét.

A SCAS saját honlapjának nyitó oldalán hívja fel a lakosságot felelősségteljesebb telefonálásra és külön kisfilmet is forgattatott a problémáról.

Az angol Északkeleti Mentőszolgálat (NEAS) hasonló gondokról panaszkodott a Shields Gazette című brit lapnak. Kirívóan bugyuta segélyhívásai közül kiemelt egy férfit, aki – állítása szerint – "véletlenül" ráragasztott öt műanyagpoharat a fejére, egy nőt, aki csuklásához riasztotta a mentőket és egy harmadik telefonálót, aki nyula lábfájásának csillapításához kért sürgős segítséget.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink