hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.

Kórházsegélyezés: áprilisig ér a takaró

Nemcsak pénzsegélyre számíthatnak novemberben a legnagyobb adósságot maguk előtt görgető kórházak, hanem egy kis ehhez társuló extra ellenőrzésre is – írja a Népszabadság.

Ez az ára ugyanis, hogy részesüljenek abból a 30-32 milliárd forintos alapból, amelyet a társadalombiztosítási alapok megtakarításaiból egy ideje odaígértek nekik.

Néhány héttel ezelőtt, amikor az Emberi Erőforrások Minisztériuma úgymond feltárta a húsz leginkább eladósodott intézmény helyzetét, még arra készült: külön intézkedési tervet készít ezeknek a kórházaknak a konszolidációjára. Ehhez további extra költségvetési támogatást is reméltek. Az intézkedési terv ugyan elkészült, és az egészségbiztosítási alapban is van 54 milliárdos többlet, a Népszabadság úgy tudja: csak az eredetileg rendelkezésre álló 30 milliárdos összegen osztozhat az összes eladósodott intézmény. Semmiféle extra pénzt nem kaphatnak. Ez azt jelenti, hogy a napokban a kormány elé kerülő javaslat szerint az intézmények a június végén nyilvántartott lejárt tartozásaik összegének mindössze 77-80 százalékához juthatnak hozzá. Azaz ennyi pénzből körülbelül az áprilisig felhalmozott lejárt számlákat lehet kiegyenlíteniolvasható a Népszabadságban.

(forrás: Népszabadság)
hirdetés

Könyveink