hirdetés
2024. április. 28., vasárnap - Valéria.

Kórházadósság: egyre csak nő...

A BAZ Megyei Kórház 1,8 milliárddal, a Karolina Kórház-rendelőintézet félmilliárddal, míg a Honvéd Kórház hétszázmillióval növelte adósságát – írja a Világgazdaság a kincstár adatai alapján.

Az egy hónappal korábbihoz képest további 2,8 milliárddal, 93,5 milliárd forintra nőtt a költségvetési szervek tartozásállománya. Az Államkincstár tájékoztatása szerint a növekedésért ezúttal is az egészségügyi intézmények a felelősek.

Az adósságok meghatározó hányada, 81,8 milliárd forint továbbra is a szállítókkal-szolgáltatókkal szemben áll fenn. A tartozás túlnyomó részét, 72,4 milliárdot az Emberi Erőforrások Minisztériuma intézményei, azon belül is az egészségügyi intézmények halmoztak fel.

A teljes tartozásállományból 40,4 milliárdra rúg a 60 napon túli adósság, ebből 39,9 milliárd minősített (50 millió forintot vagy az eredeti költségvetés 3,5 százalékát meghaladó, 60 napon túli lejárt) tartozás is. A minősített állományból 31,1 milliárdot a rendelők és kórházak, 23,1 milliárdot egyetemek és főiskolák halmoztak fel. A minősített adósok száma is nőtt: 90-re az előző havi 87-tel szemben – olvasható a vg.hu-n.

(forrás: vg.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink