hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.

Kórház előtt lett rosszul...

Várandós nő lett rosszul csütörtök hajnalban a dél-pesti kórház előtt. Epilepsziás rohamot kapott, egy taxis próbált rajta segíteni, közölte a Hír TV.

A sofőr ugyan felcser volt a honvédségnél, epilepsziás rohammal azonban nem találkozott, ezért megijedt.

Csütörtök hajnalban lépett oda hozzá egy várandós nő a dél-pesti kórház előtt. A sofőr elmondása szerint a nő azért ment éjjel a kórházba, mert elfogyott a gyógyszere. Az autónál rosszul lett, rohamot kapott, a taxi oldalát is összerugdosta. A kórház kívülről zárva volt, a taxis hiába kért segítséget, a főportán nem nyitottak neki ajtót. Szerinte a biztonsági őr egyszerűen elaludt.

„Rugdostam a kaput, dudáltam, senki nem állt meg” – mondta. A taxis felhívta a mentőket, akik – állítása szerint – azt tanácsolták neki, hogy vigye be a nőt, ha már úgyis a kórház előtt áll. Időközben feltűnt egy mentőautó.

– Hívom a mentőket, de nem jönnek. Erre jön egy mentőautó kifele a kórházból, eszi a benne ülő a hamburgerét, kinéz, és megy kifele a szentlőrinci irányba. A mentő nem állt meg – fogalmazott a taxis.

Az epilepsziás nőnek az volt a szerencséje, hogy a taxi utasánál volt gyógyszer. Bő félóra elteltével a kórházból végül kijöttek a nőért, és visszakísérték vizsgálatra. A taxisofőrt annyira felzaklatták a történtek, hogy panaszlevelet írt, közli a lap.

A kórház később kiadott közleménye szerint "a Dél-pesti Kórházban a betegbiztonság fenntartása, illetve a hatékony vagyonvédelmi kötelezettségek teljesíthetősége érdekében az évek óta kialakított intézményi- és gyakorlati rend szerint éjjel 23:00 órát követően hajnali 4:00 óráig belépésre kizárólag a „mentő porta" áll a sürgősségi ellátást igénylő betegek, valamint a mentőszolgálat rendelkezésére, továbbá itt teljesít folyamatos jelenléttel szolgálatot a biztonsági őr is. A betegfogadási és belépési rendről megfelelő tájékoztatók kerültek kihelyezésre, ennek ismeretében vannak a területi ellátáshoz tartozó betegek – továbbá a mentőszolgálat, valamint a taxiszolgáltatók is.

A portaszolgálat írásbeli nyilatkozatában határozottan visszautasítja azon feltételezést, miszerint a főbejáratnál a portás aludt. (...) A Sürgősségi Osztályunkon megtörtént a beteg egészségi állapotának részletes, minden részletre kiterjedő, a szakmai előírásoknak megfelelő kivizsgálása, amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel, idézi a reakciót a Weborvos.

(forrás: Hír TV, WebOrvos)
hirdetés

Könyveink