hirdetés
hirdetés
2024. május. 14., kedd - Bonifác.
hirdetés

Kitüntetések az egészségügyben

A Magyar Köztársaság elnöke – a miniszterelnök előterjesztésére – nemzeti ünnepünk, március 15-e, az 1848– 1849-es forradalom és szabadságharc kezdetének, a modern parlamentáris Magyarország megszületésének napja alkalmából

Széchenyi-díjat adományozott
dr. Falus András akadémikus professzornak, immunológusnak, a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar Genetikai, Sejt- és Immunbiológiai Intézet igazgatójának, egyetemi tanárnak és dr. Szegedi Gyula immunológus professzornak, akadémikusnak, a Debreceni Egyetem Általános Orvostudományi Kar III. Számú Belgyógyászati Klinika egyetemi tanárának. A Széchenyi- díjat megosztva kapta: dr. Katona Ferenc állami díjas fejlődésneurológus professzor, az orvostudomány doktora, a Svábhegyi Állami Gyermekgyógyintézet címzetes egyetemi tanára, valamint dr. Kullmann Lajos, az orvostudomány kandidátusa, az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet főigazgató főorvosa, címzetes egyetemi tanár.

A Magyar Köztársasági Érdemrend Tisztikeresztje kitüntetésben részesült:
dr. Molnár Péter professzor, az orvostudomány kandidátusa, a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Általános Orvostudományi Kar Magatartás-tudományi Intézetének igazgatója; dr. Vécsei Vilmos professzor, a bécsi Wilhelminenspital Egyetem Baleseti Sebészeti Klinikájának igazgatója, tanszékvezető egyetemi tanár, a Magyar Traumatológus Társaság és a Magyar Orthopaed Társaság tiszteletbeli tagja; dr. Fischer Emil professzor, a Pécsi Tudományegyetem egyetemi tanára, az orvostudomány doktora; dr. Lonovics János professzor, a Szegedi Tudományegyetem tanszékvezető egyetemi tanára, az orvostudomány doktora és dr. Szabó Csaba, a Semmelweis Egyetem Technológiai Transzfer Iroda igazgatója, az orvostudomány doktora.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés