hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Kirúgás van, indok nincs

Kétszer nem nevezték ki, harmadszorra kirúgták – címmel ír a Népszabadság a tatabányai kórház főigazgatójának esetéről.

Már nyolc hónapja nem tud főigazgatót állítani a szaktárca a tatabányai kórház élére. Mostanra pedig olyannyira türelmét vesztette, hogy indoklás nélkül egyik napról a másikra felállította az ügyeket immár négy éve vivő főigazgatót, Kovács Józsefet is.

A felmondás körülményeit „abszurd drámaként” idézi fel az érintett a lapnak. Aki, mint meséli szabadságáról tartott hazafelé, amikor mobiltelefonon Török Krisztina, a GYEMSZI főigazgatója közölte vele: Balog Zoltán miniszter úr indoklás nélküli felmondással élt vele szemben, de nem gördítenek akadályt elé, ha újra munkába állna valamelyik állami kórházban. Aznap este, a rendes évi kórházbálon, amelyet házigazdaként cerebrált, köszöntő beszédébe beleszőtte a déli telefonbeszélgetés történetét, és ahogyan fogalmaz: illő módon elköszönt munkatársaitól, a kórház kollektívájától. Az eseményen a GYEMSZI-t képviselő hivatali embereket is meglepte a bejelentése.

Kiderült, a kórházat az új megbízott vezetőnek, dr. Lőke János pszichiáter főorvosnak kellett átadnia, aki néhány hétre, a március 18-án záruló, újabb kórházigazgatói pályázat eredmény hirdetéséig kapta meg a feladatot. A Népszabadság cikke a kirugáshoz kapcsolódva az eddigi kudarcos pályázatok sajátos történetét is felidézi.

(forrás: Népszabadság)
hirdetés

Könyveink