hirdetés
2024. augusztus. 25., vasárnap - Lajos, Patrícia.
hirdetés

Kilenc kórház szerepel a listán

A daganatos betegeket ellátó intézmények fejlesztésének, szolgáltatási színvonaluk kiegyenlítésének forrásait veszi számba a Magyar Hírlap.

A lap emlékeztet a jelenleg próbahónapjait futó rendszer egyik meghatározó eleme az, hogy minden aktív daganatellenes kezelés a nevesített központokban, kórházakban történjen, és a terápia megkezdése előtt minden beteget lásson a területileg illetékes szakbizottság.

Ezen ellátási pontok megerősítését szolgálja egyebek mellett az a pályázat, melynek a közelmúltban zajlott le a társadalmi vitája. A kiírás csaknem tízmilliárd forintból onkológiai fejlesztéseket tesz lehetővé, sugárterápiás, képalkotó diagnosztikai és szövettani vizsgálati eszközök beszerzésének támogatása révén.

A pályázat tervezete kilenc intézményt nevesít. Közülük négy – a szombathelyi kórház és az orvosképzést végző három vidéki egyetem – regionális onkológiai centrumnak, öt pedig megyei központnak számít. Utóbbiak listáján a győri, a kaposvári, a kecskeméti, a nyíregyházi, valamint a gyulai kórház szerepel – idézi fel a magyarhirlap.hu cikke.

(forrás: Magyar Hírlap)

Könyveink