hirdetés
2024. április. 23., kedd - Béla.

Kiegészítették a kollektív szerződést

Ismét tárgyalóasztalhoz ült az egészségügyért felelős államtitkárság a sztrájktárgyalókkal, hogy folytassák a tárgyalást a 2016. szeptember 20-án aláírt megállapodásban foglalt témákban.

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ a fenntartásában lévő intézmények tekintetében továbbra is átvállalja a szakdolgozók kamarai tagdíj fizetését. A megállapodás Kollektív Szerződésbe foglalását, az ÁEEK főigazgatója, dr. Németh László, az MSZ EDDSZ elnöke, Cser Ágnes, a MÖSZ elnöke, Toma Lajos és a stratégiai partnerek közül a MOK elnöke, dr. Éger István és az MGYK elnöke, dr. Hankó Zoltán is aláírták.

A sztrájktárgyaláson létrejött az egészségügyi államtitkárságon belül dr. Ladányi Márta helyettes államtitkár vezetésével az a szakértői munkabizottság, mely kidolgozza a munkahelyi egészség és biztonság (foglalkozás-egészségügy), az egészségügyi ágazatban foglalkoztatottak egészségi állapotának felmérési szempontrendszerét.

A sztrájktárgyaló partnerek fenntartják igényüket a gazdasági-műszaki dolgozók többletjuttatásban, bérfejlesztésben, valamint a védőnők és a mentődolgozók további bérfejlesztésben való részesítése iránt, és ennek Kollektív Szerződésbe való foglalását indítványozzák. Ugyancsak fenntartják az igényüket a tárgyaló partnerek a 2017. évi bérfejlesztés már létrejött megállapodás szerinti szempontok érvényesülése iránt. A kormány elismeri az egészségügyi, illetve az egészségügyben dolgozók áldozatos munkáját, az egészségügyi ellátás nyújtásából adódóan rájuk nehezedő fokozott felelősséget, éppen ezért elkötelezett az élet- és munkakörülményeinek javítása mellett. Ennek érdekében fontosnak tartja az ágazati reprezentatív szakszervezetekkel és a velük stratégiai partnerségben lévő kamarákkal, szakmai szervezetekkel folytatott folyamatos párbeszéd fenntartását, közölte az államtitkárság.

A sztrájktárgyalást 2017. augusztusban folytatják.

hirdetés

Könyveink