2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Ki fizeti a tesztet?

A tesztet minden esetben el kell végezni, ha felvetődik a fertőzés gyanúja, az állami ellátásban a biztosító fizeti, a magánellátásban a magánellátó vagy a beteg hangzott el a Parlamentben.

Lukács László György (Jobbik) arról kérdezett, hogy tetőzik-e már a koronavírus-járvány Magyarországon. Az emberi erőforrások minisztere az elmúlt napokban kísérletet tett, hogy ismét megnyitja az egészségügyet, de kérdéses, hogy ez nem túl gyors-e – mondta. A képviselő kérdezett azoknak a betegeknek a teszteléséről, akik be szeretnének jutni az egészségügyi intézményekbe, és azt firtatta, hova menjenek, miből fizessék a tesztet.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere úgy válaszolt: "a plató közelében van" a járvány, az egészségügy újranyitását pedig május 4-től négy lépcsőben képzelik el, ennek első lépcsője kezdődött most el, ehhez szigorú szabályokat határoztak meg. Az újranyitást az indokolja, hogy a kormány korlátozó intézkedéseinek hatására kedvezően alakult a járvány lefutása. Közölte: a tesztet minden esetben el kell végezni, ha felvetődik a fertőzés gyanúja, az állami ellátásban a biztosító fizeti, a magánellátásban pedig a magánellátó vagy a beteg.

Lukács László György azt is kérdezte, hogy visszatérhetnek-e a betegek, akiket "kiraktak a kórházakból". A miniszter elmondta: "egyetlenegy beteget sem raktunk ki, 58 százaléka az ágyaknak a miniszteri rendelet pillanatában üres volt". Azt is közölte, hogy az egészségügyi dolgozók 13,5 százaléka, vagyis 370-en fertőződtek meg, közülük 39-et kezeltek kórházban, 78-an meggyógyultak, egy dolgozó elhunyt.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés