2021. augusztus. 04., szerda - Domonkos, Dominika.
hirdetés
hirdetés

Kézhigiénéről a kézmosás világnapján

Kézfertőtlenítéssel a halálos fertőzések is megelőzhetőek, ám sokszor elmarad a kézmosás és kézfertőtlenítés, hívja fel a figyelmet a Teol.

Dr. Almási István, a Tolna Megyei Balassa János Kórház és Egyetemi Oktató Kórház Higiéniai-IC osztályának osztályvezető főorvosa a Teol-nak elmondta, hogy az európai ember életében az elmúlt évtizedek során a fertőző betegségek háttérbe szorultak, ám meg kellett ismerkedni olyan „új” kórokozókkal, amelyek a mi közegészségügyi viszonyaink között is nagyon hatékonyan tudnak terjedni.

– A mindennapokban számtalan olyan felülettel, tárggyal kerül az ember érintkezésbe, amelyek veszélyes baktériumokat, vírusokat hordozhatnak. Ilyenek például a billentyűzetek és a telefonok.

Az egészségügyi ellátó rendszer legnagyobb kihívásai közé tartoznak a multirezisztens kórokozók. Az általuk okozott fertőzéseket nehezebb és lényegesen drágább kezelni. Leggyakrabban fizikai kontaktus útján terjednek, ezért a védekezés leghatékonyabb eszköze a kézfertőtlenítés.

(forrás: TEOL)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Az Alkotmánybíróság óvatoskodva döntött: a kuruzslótörvény velünk marad, de nem lehet alkalmazni, mert alaptörvény-ellenes.

Mindenkinek jár az emberhez méltó élet. Ezért küzd a fővárosban hat bátor nő, akik sorstársaik helyett is harcolnak súlyos-halmozott fogyatékossággal élő gyermekeikért, és saját magukért.