hirdetés
2022. augusztus. 17., szerda - Jácint.
hirdetés

Két új gyógyító eljárást vezet be a Korányi

Az extrakorporális membránoxigenizációt (ECMO) és a mikrohullámú tumorablációt (MWA) vezetik be, partnerintézményük tapasztalataira építve.

A két új, fejlett gyógyító eljárást regensburgi partnerintézményük gyakorlati tapasztalataira építve tervezik bevezetni. A fejlesztésre az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet közel 300 millió forint európai uniós forrást nyert el. A németországi partnernél világszínvonalon zajlik a légzési elégtelenségben szenvedők intenzív osztályos ECMO-kezelése. Az intézmény emellett több éves tapasztalattal rendelkezik a tüdődaganatok, valamint a máj-, mellékvese-, csont- és egyéb lágyrész-daganatok kezelésében.

Az idén március 21-én indult, és várhatóan 2022. december 31-én záruló projekt keretében az OKPI munkatársai 11 alkalommal terveznek kiutazni a német partnerintézménybe. A tanulmányutak célja az, hogy megismerjék a két új gyógyító eljárás szakmai, infrastrukturális eszközparkját, a terápiás lehetőségeket a gyakorlatban, valamint az ellátás során alkalmazott újszerű jó gyakorlatokat, módszereket, hogy azokat a hazai viszonyokhoz adaptálhassák.

A hazai bevezetéshez elengedhetetlen az ellátásszervezéshez kapcsolódó kérdéskörök számbavétele, a hazai bevezetést elősegítő szakmai javaslatok megismerése.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Az Omikron megérkezése óta tengernyi tudományos adat áll rendelkezésre amely a harmadik oltás felvételének kritikus fontosságát mutatja.