hirdetés
2024. április. 29., hétfő - Péter.

Készüljenek, jönnek az új szerződések!

A Magyar Gyógyszerészi Kamara tagjaihoz fordult Hankó Zoltán elnök abból az alkalomból, hogy januártól új szerződést kötnek a patikákkal.

A kamarai honlapon közölt írás emlékeztet, hogy az OEP  2013. január 1-től új szerződéseket köt az egészségügyi szolgáltatókkal, köztük a lakossági gyógyszerellátást végző gyógyszertárakkal is. Ehhez kapcsolódóan az elmúlt hónapokban egyeztetés-sorozat volt a pénztár és a kamara között az Általános Szerződési Feltételek-ről (ÁSZF) és az egyes gyógyszertárak által aláírandó szerződésekről is. A honlap részletesen ismereteti, hogy ezek során milyen tételeket képviselt, illetve érvényesített a kamara. Majd az elnök így fogalmaz:

„Az ÁSZF szövegének kialakításakor képviselt álláspontunk túlnyomórészt visszatükröződik a végleges dokumentumban, az OEP képviselői az egyeztetések során konstruktívan kezelték a javaslatainkat. Az 1 millió Ft-os felső határra vonatkozó rendeletmódosítás közigazgatási egyeztetésen van, a felmondás „bizonyított visszaéléshez” kötését az OEP más rendelkezésekbe ütközőnek tartja, így abban nem sikerült eredményt elérni.” (A kamara azt képviselte, hogy a szerződést akkor lehessen felmondani hibás elszámolásra hivatkozva, ha a visszautalandó összeg  jóval magasabb a korábbinál, eléri legalább az 1 millió forintot, illetve legyen a felmondás feltétele a bizonyított a visszaélés is.)

„Az új szerződések aláírására a következő hetekben kerül sor. Kérjük kollégáinkat, hogy nem várt probléma esetén területi szervezetük kamarai vezetőit keressék” – írja az elnök a tagoknak

cimkék

hirdetés

Könyveink