2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Késelőtől védte meg a mentőt a járókelő

Testi épségét nem kímélve próbált a mentők segítségére sietni egy rejtélyes idegen a XVIII. kerületi Havanna lakótelepen, amikor az ápolókra kést rántott egy agresszív férfi, írja a Blikk.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) szóvivője szerint évente 100-150 támadás éri a mentőket. A szidalmazásokat, fenyegetéseket már nem is számolják. A támadások jelentős részét részeg, drogos emberek követik el. Ilyenkor a mentőszolgálat feljelentést tesz. Szükség esetén az OMSZ mentőegységei a rádiókészülékük pánikgombjának megnyomásával jelezhetik, hogy bajba kerültek.

– A konkrét esetben a mentőket egy ittas nőhöz riasztották. A mentők kiérkezését követően a beteg környezetében lévő egyik férfi viselkedése vált agresszívvá, fenyegetővé. Az ügyben a rendőrség eljárást indított. – közölte a lap kérdésére a kommunikációs igazgató.

A mentőkre támadó férfi büntetése két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés is lehet. Ennyi jár ugyanis annak, aki hivatalos személy elleni erőszakot felfegyverkezve követ el, emlékeztet a lap.

 
(forrás: Blikk)
hirdetés

Könyveink