hirdetés
2024. október. 05., szombat - Aurél.

Saját orvosi ügyeletet szervez a XVI. kerület

Kertvárosi Sürgős Ellátás

Nem lesz ügyeleti pontja a mentőszolgálatnak a XVI. kerületben, az önkormányzat keresett megoldást a problémára, írja a hvg.hu.

Az Országos Mentőszolgálat veszi át a 0-24 órás orvosi ügyelet ellátását Budapesten is október elsejétől, a főváros 23 kerületében azonban csak 15 helyen jelölt ki ügyeleti pontot, így voltak olyan kerületek, ahová nem jutott – írja Facebookon Kovács Péter, a XVI. kerület fideszes polgármestere. A politikus felhívja rá a figyelmet, hogy az ő kerülete egyike azoknak, ahol nem lesz ügyeleti pont.

“Orvosi ügyelet volt, van és lesz a XVI. kerületben” – írja, de hozzáteszi, ezt nem hívhatják ügyeletnek, ezért az új neve “Kertvárosi Sürgős Ellátás” lesz. Az ellátást a szokott helyen, a Jókai utcai szakrendelő épületében lehet elérni, így a kerületi lakóknak nem kell átmenniük másik kerültbe orvosi ügyeletre.

A Kertvárosi Sürgős Ellátás fizetős szolgáltatás, alkalmanként 5000 forintba kerül majd, de a XVI. kerületi lakcímkártyával rendelkezők számára az önkormányzat fizeti az ellátást, vagyis a helyiek számára lényegében ingyenes lesz, közli a lap.

(forrás: hvg.hu, Facebook)

Könyveink