hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.
hirdetés

Kell-e beszélni a beteggel? (FRISSÍTETT)

Mi a helyes eljárás, ha valami rosszul sült el? -  ez is kiderülhet a XVI. Betegbiztonsági Fórumon.

Meg kell-e beszélni a beteggel, hogy milyen gond történt vele az ellátás során? – teszik fel a kérdést a betegbiztonsági szakmai találkozón december 8-án, a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központjában.

A fórumon dr. Belicza Éva minőségügyi szakértő és dr. Lám Judit egyetemi adjunktus  a nemkívánatos eseményeket követő teendőkkel foglalkoznak. A kutatások szerint ugyanis minden 10. kórházba felvett beteget elér valamilyen, az ellátásával összefüggő nemkívánatos esemény, és ilyenkor a helyes magatartás kialakításával sokszor küzdenek az orvosok, ápolók, intézményvezetők.

A nemkívánatos eseményt követően olyan kérdések merülhetnek fel, mint például: mit kell tennie az ellátónak a nemkívánatos esemény kialakulását követően; meg kell-e beszélni a beteggel, hogy mi és hogyan történt vele az ellátás során?; ha igen, ki, kinek, mikor, mit mondjon?; hogyan, mikor és mit célszerű közölni a munkatársakkal, esetenként a médiával?; mit dokumentáljanak?; milyen intézkedésekkel lehet a hasonló eseteket elkerülni?

(A rendezvény délután kettőkor kezdődik Budapesten, a XII. kerület, Kútvölgyi út 2. alatt.)

FRISSÍTÉS: itt olvashatja a találkozóról szóló beszámolónkat

(forrás: Semmelweis Egyetem)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés