hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Kásler szerint tökéletes volt a kormányzati járványkezelés

Rendkívül pontosan és helyesen döntött a kormány a járvány egész időszakában, fogalmazott Kásler Miklós miniszter a HírTV-ben.

"Rengeteg tapasztalat van, de mindenek előtt megemlíteném azt, hogy rendkívül pontosan és helyesen döntött a kormány a járvány egész időszakában," kezdte válaszát az emberi erőforrások minisztere a HírTV hétfő esti műsorában arra a kérdésre, hogy milyen tapasztalatokkal gazdagodott a magyar egészségügy az elmúlt időszakban. Kásler Miklós kijelentette:

"A járvány egész folyamatában helyes döntések voltak, helyes helyzetmegítélések voltak. (...) Tehát nem tudok mondani visszatekintve az elmúlt egy évre egyetlenegy olyan körülményt sem, amit ne helyesen ítéltünk volna meg."

Arra a kérdésre, hogy miután látványosan lelassult az oltási program, mi lehet az a reális célszám, ami elérhető, Kásler azt mondta:

„Ha nézzük, hogy mi történik a világ országaiban, mindenütt a leginkább átoltott országok – Izrael, Egyesült Államok Anglia illetve most már mi is ott vagyunk körülbelül, ahol az angolok vannak –, azt lehet tapasztalni, hogy egy átoltottsági szinten 50-60 százalék között az oltás iránti törekvés az nagyon határozottan visszaesik. Én úgy gondolom, hogy a magyar emberek mindig rendkívül értelmesen reagáltak az eseményekre és megértik azt, hogy most már nem csak a környezetük egészségéről van szó, de a saját egészségükről is (...)”

(forrás: HírTV)
hirdetés

Könyveink