hirdetés
2024. augusztus. 15., csütörtök - Mária.
hirdetés

Karsai Dániel: Itt az ideje Strasbourgig vinni a hazai ellátás ügyét

Az egészségügyben tapasztalható „embertelen állapotokat” kritizálta az eutanázia legalizálásáért küzdő alkotmányjogász, írja a Magyar Hang.

Reagált az egészségügyben elmaradt műtétek problémájára Karsai Dániel alkotmányjogász, aki az ALS nevű halálos betegségben szenved. 

– Kedden Takács Péter egészségügyért felelőtlen államtitkár azt üzente az embertelen állapotok miatt elmaradt műtétek kárvallottjainak, hogy elnézést kér az őket ért „kellemetlenségért”. Hát, nem nagyon vágyom mondjuk annak a daganatos beteg kellemetlenségére, akinek az elmaradt műtétje miatt megnőtt az áttét és ezáltal az idő előtti halál esélye. De gondolom a jelenleg a miniszterelnöki posztot betöltő személy majd imádkozik azért, hogy jól viselje a szenvedést – írta Karsai közösségi oldalán. Azzal folytatta, az a gond ezzel a kormánnyal, hogy „túl sokat beszél Istenről, de istenes dolgot az Istennek se tesz, a pokolba is”.

Karsai arra is emlékeztetett: nemcsak halálos beteg, de alkotmányjogász is, és ebben a minőségében felhívja mindenki figyelmét arra, hogy Strasbourgban számos elmarasztaló ítélet született az elvárható minimumot sem elérő egészségügyi ellátás miatt, ám Magyarország ellen még nem volt ilyen ügy.

– Itt lenne az ideje. Ha mi nem küzdünk meg a jogainkért, más nem fog – idézi a posztot a Magyar Hang.

(forrás: Magyar Hang)

Könyveink