hirdetés
2024. május. 20., hétfő - Bernát, Felícia.

Jövő márciusig lezárul a strukturális reform

2024. március 31-ig létrejön egy 22 irányítási funkciókkal felruházott és integrált betegutakkal rendelkező megyei ellátórendszer, írja a Napi.hu.

Rengeteg problémával küzd a hazai egészségügy, ezért van szükség egy olyan reformra, ami egyenlő hozzáférést biztosít a betegellátáshoz mindenkinek, integrált betegutakkal rendelkezik, és az ellátók hatásköreit is újraszervezik. Íme, az egészségügyben az irányítási modellváltás sarokpontjai, amelyeket az OKFŐ fogalmazott meg, írja a Napi.hu

A megyei egészségügyi ellátó rendszer, melyben 53 darab irányító funkcióval felruházott kórház vesz részt, jelenleg egyébként 94 intézmény van jelen a hazai betegellátásban - derül ki az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ) által készített tanulmányból, amit a Magyar Orvosi Kamara hozott nyilvánosságra.

Ezek mellett az ellátórendszer szerves része lesz a nem megyei szinten működő országos gyógyintézetek (7 darab) és társgyógyintézeteik (5 darab). Valamint a hasonlóan (6 darab) irányítási jogosultsággal nem rendelkező megyei intézmény és egy irányítási jogkörrel nem rendelkező budapesti klinikai központ is.

Az intézményi integrációs és irányítási modellváltás, a megyei és budapesti közfinanszírozott járó- és fekvőbeteg ellátást végző egészségügyi ellátórendszer valamennyi szakellátási szintjét érinti.

Az OKFŐ a reform intézkedéssel érintett intézmények betegellátásban betöltött szerepének megfelelően akarja fejleszteni a megyei szintű integrált betegutakhoz tartozó rendelkezésre álló kubatúrát, az eszközparkot, valamint humánerőforrás kapacitásokat is.

(forrás: Napi.hu)
hirdetés

Könyveink