hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

Jótékonysági aukció a pásztói kórházért

Hárommillió forintos bevétellel zárult a pásztói Margit kórház javára tartott jótékonysági aukció; az eseményen azon festőművészek munkáit árverezték, akik a nehéz gazdasági helyzetben lévő kórháznak ajánlották fel alkotásaikat.

A 23 festőművész áprilisban három napig dolgozott a kórházban, és elkészült munkáikat értékesítésre ajánlották fel - közölte Boczek Tibor, az intézmény igazgatója. A meghívásos jótékonysági aukcióra a térség vállalkozásainak küldtek meghívókat, és 25 vásárló jóvoltából 47 kép talált gazdára. 
A kórház 2007 novemberében felhívást tett közzé, amelyben a csődközeli helyzet elkerüléséhez kérte a kistérség lakóinak, vállalkozásainak segítségét. A megnyitott közalapítványi számlára közel 9 millió forintot fizettek be, a kórház javára jótékonysági koncertet is szerveztek. A 70 millió forintos veszteséget a támogatásokkal, a szállítói tartozások csökkentésével és a fizetős szolgáltatások bevezetésével sikerült csökkenteni.
A városi kórház igazgatója elmondta: a tavalyi csődközeli helyzetből elmozdult az intézmény, jelenleg 40-50 millió forint közötti az adósság. Az intézményben tovább bővítik a szakmai ellátást, az egynapos sebészet keretében térdsebészeti és szemészeti műtéteket is végeznek, és a fizetős ortopédiai ellátás bevezetését tervezik.


Forrás: MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés