hirdetés
hirdetés
2024. május. 09., csütörtök - Gergely.
hirdetés

Ízelítő

Jótékonysági aukció a Down-szindrómások megsegítésére

Jótékonysági aukció várja csütörtök este az érdeklődőket a Magyar Telekom székházában, ahol a Down-szindrómás gyerekek és kortárs festők közös alkotásai kerülnek kalapács alá.

A március 21-én, a Down-világnapon készült műtárgyakat a Down-szindrómás gyerekek Wahorn Andrással, efZámbó Istvánnal és a Spiritusz Galéria fiatal festőművészeivel közösen készítették.
A Spiritusz Galéria és a Down Egyesület által szervezett jótékonysági aukció bevételéből a szervezők egy Korai Fejlesztő Központot kívánnak létrehozni az északkeleti régióban, ahol jelenleg nincs ilyen intézmény. A központ megalakításával a beteg kicsiket nem kell majd Budapestre hordani, helyben is megkaphatják a szükséges fejlesztést, s ez jelentősen megkönnyítené az ott élő családok életét.
A korai fejlesztésen – egyebek mellett – a szakemberek által végeztetett gyógytornát, masszírozást, felzárkóztatást, gyógypedagógiai módszereket kell érteni – mondta korábban Kisari Károly, az egyesület elnöke az MTI-nek. Azok a gyermekek, akik szerető családban nőnek fel és lehetőséget kapnak a korai fejlesztésre, be tudnak illeszkedni a társadalomba.
A csütörtöki esemény kikiáltója Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház főigazgatója lesz.

MTI

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés