hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Jön a víz!

Idén is meghirdeti ivóvíz-fogyasztási kampányát a magyar általános iskolák számára az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet (OÉTI), március 23. és 27. között.

A már hatodik alkalommal meghirdetett vízfogyasztást népszerűsítő Happy-hét célja, hogy minden iskolában a mosdón kívül is biztosítva legyen a gyerekek számára az ingyenes vízvétel lehetősége, valamint, hogy a vízfogyasztás növelésével párhuzamosan csökkenjen a cukrosüdítő-bevitel és ezáltal a gyermekkori elhízás előfordulásának gyakorisága - olvasható az OÉTI közleményében.

A program egy hete alatt a tanulók a gyakorlatban is megtapasztalhatják a hozzáférhető ivóvíz előnyeit. A kezdeményezéshez csatlakozni kívánó általános iskolák regisztrálása már elindult, és a programot sikeresen teljesítő iskolák nyereményjátékon vesznek részt. A Happy-hét fődíja egy harminc tanuló részére szervezett, játékos oktatással egybekötött főzőtanfolyam, és a program résztvevői között egy milánói expólátogatást is kisorsolnak. A május 1. és október 31. között megrendezendő nemzetközi eseményen a víz kiemelt helyen szerepel a tematikában.

A tavalyi vízfogyasztást népszerűsítő programhoz összesen 144 oktatási intézmény több mint 43 500 tanulója csatlakozott, és a Happy-hét hosszú távon is eredményesnek bizonyult: a diákok egészségesebb folyadékfogyasztási szokásokat alakítottak ki, az évek során több iskolában beszüntették a cukros üdítők árusítását és a szülők segítségével ivókutakat, ballonosvíz-adagolókat helyeztek ki - írták.

Az intézmények jelentkezését legkésőbb 2015. február 27-ig várják a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. címen.

(forrás: ÁNTSZ)

cimkék

hirdetés

Könyveink