hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Jogállási törvény: mikor lesz egyeztetés?

Bár a törvény öt nap múlva hatályos, a kormány még dolgozik a normaszövegen, és csak ennek lezártával egyeztet a kamarával, írja a Népszava.

Gulyás Gergely a tegnapi Kormányinfón közölte, hogy Hollik István, a Fidesz kommunikációs igazgatója levelet ír Kincses Gyulának, a Magyar Orvosi Kamara elnökének, amiben azt kéri, tárgyaljanak az orvosok jogállásáról szóló törvény részletszabályainak kialakításáról. A levél időközben el is készült, de az mást tartalmazott, mint amit Gulyás ígért – derült az orvosi kamara Népszavának küldött válaszából.

A testület szerint ugyanis a kommunikációs igazgató arról tájékoztatta őket: a jogszabályok normaszövegén még dolgozik a kormány és csak ennek lezárulása után fog egyeztetni a kamarával a kritikus pontokról. Kérdés, hogy mikor, és mennyit időt szánnak erre, hiszen 18-án, azaz öt nap múlva hatályba lép a törvény. A köztestület továbbra kritikus pontoknak ítéli a törvény szövegében a kirendeléssel, a másodállások szabályozásával, a jövedelem egyéb – például a túlmunkára, végkielégítésre vonatkozó – elemeit és a kollektív munkavállalói jogok kérdéseit. Szerintük minimum ezekről kellene tárgyalniuk. Hozzátették: a MOK szeretné, ha mielőbb megnyugtató válaszok születnének a fenti problémákra, mert szeretnék teljes erejüket és figyelmünket a járvány elleni védekezésre koncentrálni.

(forrás: Népszava)
hirdetés

Könyveink