Ízek és ételek: a kívánósság és ami mögötte van
A kívánósság a terhesség velejárója – olyannyira, hogy a néphit szerint akár a születendő baba nemére is lehet következtetni abból, milyen ételek váltak hirtelen vonzóvá az anya számára. Néhány érdekesség a kívánósság tudományos hátteréről és arról, hogy tényleg kettő helyett kell-e enni.
Rendhagyó „terhesnaplót” indított útjára nemrégiben a NewScientist című lap, melyben – egy tudományos lap nem kevésbé tudományos kismamájához méltóan – Linda Geddes rendre magyarázatokat keres mindazokra a jelenségekre, melyekkel várandóssága során szembesül. Egyáltalán nem meglepő, hogy a terhesség első trimeszterében a sütemények és a nassolnivalók iránt támadt hirtelen érdeklődését tapasztalva először a kívánóssággal foglalkozó kutatások táján nézett körül.
A teljes cikk elolvasásához kattintson ide.