hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.

Ixnet tradíció és innováció (x)

A hagyomány tisztelete és az újítások mindig meghatározó szerepet töltöttek be az orvoslásban. Igaz ez akár a gyógymódokra, akár a gyógyítás, megelőzés kapcsán alkalmazott terápiákra, eszközökre. Napjainkban az informatika is azon eszközök egyike, amelyek nélkülözhetetlenné váltak a gyógyítás folyamatában.

A számítástechnika alkalmazása speciális eszközöket feltételez, amelyek kiválasztása több szempont figyelembevételével történik. Az Ixnet fejlesztésének folyamatában orvosoktól kérdezték, ha most választanának orvosi szoftvert a rendelőjükbe, milyen szempontok szerint döntenének.

A válaszaik szerint a legfontosabb szempontjaik a fenntarthatóság és az adatbiztonság. Az orvosok többsége ma már nemcsak programot, hanem azzal együtt szolgáltatást is vásárol. Fontos, hogy biztosított legyen a rendszer folyamatos működése, szükség esetén gyors és szakszerű segítséget kapjon, illetve, hogy a program folyamatosan kövesse a jogszabályi változásokat. További szempont, hogy a program rugalmasan alkalmazkodjon a rendelőben kialakult ellátási folyamatokhoz, emellett megjelenésében, a kiadott dokumentumok tekintetében feleljen meg napjaink követelményeinek. A felhasználók igénylik, hogy egyéb, a számítógép által támogatott eszközök és programok integrálhatók legyenek, és természetesen azt is, hogy a program felhasználóbarát és olcsó legyen.

A naprakész, folyamatos használat akkor biztosítható, ha olyan cég programját választják, amely megfelelő számú és tapasztalt fejlesztő és karbantartó szakembergárdával rendelkezik. Az infomIx Kft. csapata több tíz éves tapasztalattal rendelkezik ezen a szakterületen, munkatársai elkötelezettek és folyamatosan keresik az új megoldásokat.

A rendelés folyamatához rugalmasan igazodó rendszer kialakítása nehéz feladat. Az Ixnet olyan moduláris felépítésű program, ami lehetőséget biztosít az egyes elemek ki-bekapcsolásán felül egyedi beállítások kezelésére, így jó eséllyel ”testre szabható”, anélkül, hogy mindent újra kellene szervezni.

A programválasztás szempontjai között az adatbiztonság is olyan, amit érdemes már a kezdetekkor ellenőrizni. Ennek egyik esete, amikor a számítógép meghibásodása miatt szükséges az addig tárolt adatok biztonsági másolata. Az Ixnet fejlesztői olyan mentési folyamatot építettek a programba, amely a megfelelő adatokról időszakonként automatikus mentést készít.

Emellett az is fontos, hogy különböző integrációk esetében is védve legyenek az adatok. A szoftver moduljai lehetővé teszik a mobil eszközről vagy külső számítógépről történő biztonságos adatelérést, legyen szó intézetek közötti adattovábbításról, de a paciensek is jelentkezhetnek online a rendelésre vagy kaphatnak emailben, sms-ben egyszerű tájékoztatást az ellátásukat érintő folyamatokról. Az adatok nem kerülhetnek illetéktelen kezekbe.

A harmadik szempont az adatok elérhetősége. Mint az élet sok más területén, itt is jelszóval védhető programok és adatbázis nyújtja a megfelelő biztonságot. Alapfeltétel, hogy jelszó biztosítja a biztonságos belépést, de akár külön jelszóval védhető az adatbázis is, amit így másolás esetén sem használhatnak illetéktelenek. Egyedüliként a magyarországi piacon már megoldható erre a célra a biometrikus azonosítás. Egyre több számítógép alapfelszereltségébe tartozik az ujjlenyomat-leolvasó, de a már meglévő gépekhez is könnyen, megfizethetően illeszthető egy ilyen készülék.

A cég már a DOS alapú rendszereinél is komoly hangsúlyt fektetett arra, hogy a szakmai megfelelés mellett a rendszer külalakjában és megoldásaiban is az akkor elérhető legkorszerűbb eszközökkel segítse a gyógyítást, és ez most, a legújabb, ötödik generációs fejlesztésük esetén sincs másként. Igaz ez a képernyőn megjelenő adatokra és a nyomtatott dokumentumok tartalmára, külalakjára egyaránt. Az áttekinthető, a felhasználó által egyénileg alakítható felhasználói felület egyszerűbbé teszi a használatot, a programmal dolgozók ilyenkor már rövidebb idő után könnyebben kezelik a rendszert.

Az egyedülálló beállítások mellett az új szemlélet emeli ki ezt a rendszert az átlagos programok közül. A használat közben háttérben futó folyamatok, elemzések segítik az orvos munkáját, végigvezetik a kezelés folyamatán, automatikusan megmutatva mindent, ami fontos.

Az infomIx Kft. javasolja, győződjön meg személyesen, milyen egyedülálló lehetőséget nyújt most az Ixnet.

cimkék

hirdetés

Könyveink