hirdetés
hirdetés
2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés

Itt az újabb élelmiszerbotrány!

Avas olívaolajat, ecetszagú bort és ehetetlen halat találtak Európa-szerte. Magyarországon gyógyászati termékek, ruhák, cipők, elektromos berendezések és játékok is szerepeltek a selejtes vagy hamis árucikkek listáján – közli a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV)tájékoztatása alapján a Szabad Föld Online.

Egyszerre tíz ország nyomozói és szakhatóságai csaptak le a hamis és veszélyes élelmiszerek, gyógykészítmények és ruhák forgalmazóira, a titkos akciót az Interpol és az Europol szervezte – közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

A tájékoztatás szerint több budapesti és vidéki üzletben és piacon is jártak az akcióban résztvevő szervezetek munkatársai. A NAV bűnügyi főigazgatósága által szervezett és irányított Opson művelet magyarországi akciójában a NAV mellett a rendőrség, a megyei kormányhivatalok élelmiszerlánc-biztonsági és állategészségügyi igazgatóságai és fogyasztóvédelmi felügyelőségei vettek részt. A hatóságok munkáját magánvállalkozók is segítették, több gyártó és forgalmazó vállalta a szakértői közreműködést.

Az Európa-szerte lefoglalt termékek listáját a rossz minőségű borok vezetik, ezekből 300 ezer eurónyit blokkoltak. Lefoglaltak továbbá halat, olívaolajat, paradicsomszószt, sajtot, édességet. Magyarországon gyógyászati termékek, ruhák, cipők, elektromos berendezések és játékok is szerepeltek a selejtes vagy hamis árucikkek listáján – írja a Szabad Föld Online.

(forrás: Szabad Föld Online)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés