hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.

Ismét ingyenes, önkéntes koronavírus-teszt a fővárosban

Ingyenes tesztelést biztosít ismét a Fővárosi Önkormányzat budapesti polgároknak. Két helyszínen, tíz napon át várják az érdeklődőket.

A főváros 10 000 darab antigén tesztet a budapesti polgárok ingyenes önkéntes koronavírus-szűrésére ajánl fel. Két helyszínen, február 18-27. között tíz napon át biztosítják az antigén tesztet, amelynek eredményét 30 percen belül megtudhatják a jelentkezők.

Két helyszínen, a Városháza parkban (V. kerület) és a Széll Kálmán téren folytatódik a főváros lakossági koronavírus tesztprogramja, minden nap reggel 8 és este 18 óra között. A tesztelést budapesti lakcímmel vagy tartózkodási hellyel rendelkező lakosok kérhetik, illetve a 18 évesnél fiatalabbak szülői kísérettel vehetik igénybe.

Várják a regisztrálókat a https://koronavirus.budapest.hu/teszt-eloregisztracio oldalon, ahol minden információt megtudhatnak a tesztelések helyszínéről és idejéről is. Akiknek nincs internetük, nem tudnak online időpontot foglalni, azoknak a tesztelési helyszíneken segítenek időpontot foglalni a Fővárosi Önkormányzat önkéntesei.

Fontos tudni, hogy a negatív teszteredmény önmagában nem adhat teljes biztonságot, hiszen az a pillanatnyi helyzetet mutatja, negatív teszteredmény birtokában is fontos a biztonsági szabályok betartása, ugyanakkor a pozitív tesztet produkálók karanténba vonulásával megállítható esetükben a továbbfertőzés, illetve időben megkezdődhet a gyógykezelésük.

A tesztelést minden esetben egészségügyi szakemberek, a tesztelési program lebonyolítását önkéntesek végzik.

 

(forrás: Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatal, MTI-OS)

cimkék

hirdetés

Könyveink