hirdetés
2021. augusztus. 02., hétfő - Lehel.
hirdetés

Ismét a TOP 600-ban az SE

Idén is az 501-600. helyezés közti sávba került a Semmelweis Egyetem a londoni székhelyű Times Higher Education világrangsorában – adja hírül a semmelweis.hu.

A múlt évihez hasonlóan idén is az 501-600. helyezés közti sávba került a Semmelweis Egyetem (SE) a londoni székhelyű Times Higher Education most publikált világrangsorában, melyen összesen 980 egyetem szerepel. A vizsgált öt szempont közül az egyetem a nemzetközi orientációban teljesített legjobban – számol be az egyetem honlapja.

A világrangsor öt fő terület mutatói alapján értékeli az intézményeket: oktatás, kutatás, idézettség, ipari bevételek és nemzetközi orientáció. Az SE nemzetközi orientációban (international outlook) a legerősebb, ennél a mutatónál a nemzetközi együttműködésben született publikációk számát és a külföldi hallgatók arányát vizsgálták.

A listára összesen hét hazai egyetem került fel, ezek közül a Semmelweis a második helyen végzett. A 301-350. hely közé került a Közép-európai Egyetem (CEU), a 601-800. hely közti sávba rangsorolták a szegedi és a pécsi tudományegyetemet, az ELTE-t és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, míg a Debreceni Egyetem a 800+ kategóriába került.

A világranglista élén az oxfordi egyetem áll, második a California Institute of Technology, harmadik a Stanford University.

(forrás: semmelweis.hu)
hirdetés

Könyveink