2024. július. 03., szerda - Kornél, Soma.
hirdetés
hirdetés

Irodalmi díjat kapott Karikó Katalin Áttörések című életrajzi műve

Az idén visszatért Libri irodalmi díj odaítélésében a korábbiaknál – amikor is ötfős zsűri döntött egy szakmai bizottság előválogatta tíz kötetből – jóval hangsúlyosabb szerepet kaptak az olvasók – írja a Mandiner.

Idén új formában tért vissza a Libri Irodalmi Díj, amelyet tizenkét kategóriában osztottak ki, kizárólag a tavalyi eladási példányszámok, azaz a közönség körében való népszerűség alapján. Az elismerést mások mellett Karikó Katalin, Visky András, Orvos-Tóth Noémi és Mező Gábor kapta, a gyerekirodalmi életműdíjas Marék Veronika lett.

Akiknek a választása, az eladott példányszámok alapján legalábbis a következőképpen alakult. A 2023-as év közönségkedvence Frei Tamás Puccs Moszkvában című regénye lett, az év szépirodalmi műveként Náray Tamás Barbara – A végzet című regényét ismerték el. Díjazták 2023 a határainkon túl legnépszerűbb könyvét és a tavalyi év legjobb tényirodalmi kötetét is; előbbi elismerésben Visky András Kitelepítés című regénye, utóbbiban Karikó Katalin Áttörések című életrajzi műve részesül – írja a Mandiner.

 

(forrás: mandiner.hu)
hirdetés

Könyveink