2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Ipari erősségű fehérítő egy étrendkiegészítőben

A Miracle Mineral Solution (MMS) hányingert, hasmenést és hányást illetve kiszáradást okozhat.

Az Egyesült Királyság élelmiszer-felügyelete (FSA) arra figyelmeztet, hogy egy online forgalmazott étrendkiegészítő ipari erősségű fehérítőt tartalmaz, amely hányingert, hasmenést és hányást illetve kiszáradást okozhat.

Miracle Mineral SolutionA szervezet azt tanácsolja a Miracle Mineral Solution (MMS) (Miracle Mineral Supplement néven is forgalmazzák) termék felhasználóinak, amennyiben bármelyik panasz előfordulna, azonnal forduljanak orvoshoz, a szert pedig dobják ki.

A vizsgálat kimutatta, hogy az MMS 28 százaléka nátrium-klorit (Sodium chlorite (NaClO2), a szert a használati utasítás szerint a felhasználóknak össze kell keverniük savas folyadékban, például citrusfélék levében. Ez a keverék azonban klorin-dioxidot termel, amelyet a textilipar fehérítésre használ.

Miracle Mineral Solution, csodaszer..?

A gyártó azt állítja, hogy az étrendkiegészítő több betegség kezelésében hatékony, így például a HIV, a hepatitis, a sertés influenza vagy a rák.

Az FSA figyelmeztet, hogy a szer akkor is károsíthatja a beleket valamint a vörös vérsejteket, ha az utasításnál kisebb arányban higítják azt.

Az év elején az amerikai FDA is felhívta a lakosság figyelmét a mellékhatásokra és Kanada is figyelmeztetést adott ki a szerről.

(forrás: Medical News Today)
hirdetés

Könyveink