hirdetés
hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.
hirdetés

Ínyünkre való tudomány

A táplálkozás és az anyagcsere befolyásolásával átalakíthatjuk szervezetünket. Erre törekszik az étrendkiegészítők rohamosan bővülő, szabályozatlan piacán egyre több fogyasztó, és ennek tudományos hátterét kutatja a táplálkozástudomány napjainkban legforrongóbb ága, a nutrigenomika. Mivel az élőlény legalapvetőbb szükségletéről van szó, a szervezeti szintű szabályozás igen komplex, szinte minden más testi funkcióval összefügg. Ez az oka annak, hogy sok gyógyszer nem kívánt hatásként beavatkozik az anyagcsere működésébe, illetve napjainkig lehetetlennek tűnt hatékony elhízásellenes szert kifejleszteni. Az elmúlt évtizedben mindinkább előtérbe került az a vélemény, hogy az obezitás hátterében gyulladásos folyamatok állnak – a legdivatosabb kutatási irány az endokannabinoid rendszer működését igyekszik feltárni.
  Összeállításunk a 8–9., illetve a 10–11. oldalon a fenti a témákat tárgyalja, valamint bemutatja a prevenció lehetőségeit és beavat az élvezetes evés „tudományába”.
  Az interneten elérhető, fogyókúrával kapcsolatos minőségi információk iránt érdeklődők számára ajánljuk Meskó Bertalan gyűjteményét a webicina.com oldalon.

A teljes cikket csak regisztrált felhasználóink olvashatják. Kérjük jelentkezzen be az oldalra vagy regisztráljon!

A kulcsos tartalmak megtekintéséhez orvosi regisztráció (pecsétszám) szükséges, amely ingyenes és csak 2 percet vesz igénybe.
E-mail cím:
Jelszó:
Dr. Kazai Anita
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 8,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés