hirdetés
2024. július. 22., hétfő - Magdolna.
hirdetés

Illegális e-cigi miatt került műtüdőre egy tinédzser

Csaknem egy hétig volt élet-halál között egy 17 éves fiatal az illegális elektromos cigaretta túladagolása miatt. Egy hónapja kezelik a Heim Pál Kórházban, ahová súlyos légzési nehézségekkel vitte a mentő, közölte a TV2 Tények.

Ezek az egyszer használatos, új típusú elektromos cigaretták okozhatnak ilyen életveszélyes állapotot. Magyarországon illegális, de interneten könnyen beszerezhető. Van olyan, amelyik körülbelül 20 doboz cigarettának felel meg, amit a fiatalok akár egy éjszaka alatt is elszívhatnak.

Hidvégi Edit tüdőgyógyász szerint az erős aromája miatt nem lehet érezni ezekben az elektromos cigarettákban lévő nikont. A legnagyobb probléma pedig, hogy a bennük lévő adalékanyagokról alig lehet tudni valamit, aminek a hatására a tüdő váladékot termel. Ezek a hozzáadott adalékanyagok és égéstermékek tudnak olyan tüneteket kiváltani, mint amilyet a Covid legrosszabb korszakában láttunk a tüdőkön – tette hozzá a tüdőgyógyász.

Ilyen állapotba került kórházba a 17 éves fiatal is, aki már lekerült a műtüdőről, de az orvosok szerint is kérdéses, hogy roncsolt tüdővel mennyire tud majd teljes életet élni.

Az elektromos cigaretták túladagolása miatt eddig 18-an haltak meg világszerte, közölte a TV2 Tények.

(forrás: tv2, Tények)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés