hirdetés
hirdetés
2024. július. 23., kedd - Lenke.
hirdetés

A Fonóban

II. Nemzetközi Jimi Hendrix Fesztivál

A Fonóban október 4-én megrendezett fesztivál házigazdája – a Jimi Hendrix Memorial Band – egy hazai, a Gyémánt Bálint Trió, és három külföldi zenekar társaságában muzsikál.

Svédországból érkezik a Feedback Family, ahol igen nagy hagyományai vannak a rockzenének. Ez köszönhető nagyrészt annak, hogy Hendrix számtalanszor megfordult a skandináv országban, mai napig mély nyomokat hagyva az ottani rock-kedvelők, muzsikusok körében. Elég csak Yngwie J. Malmsteen vagy Mattias Eklundh nevét említeni.

Az este egzotikus fellépőjének számít a Törökországból érkező Yildirim Fakilarâ Istanblues. Fakilar hazájában több neves muzsikussal dolgozott együtt, majd Bécsbe költözött, ahol éves rendszerességgel tart Hendrix-emlékesteket. Zenekarát 2004-ben alakította.

A fesztivál harmadik külföldi vendégének neve sokak számára ismerősen cseng hazánkban is. Leszek Cichonski – aki tagja a nemzetközi összetételű, magyar muzsikusokat (Póka, Solti) is felvonultató Visegrád Blues Band-nek – egyik vezéregyénisége a lengyel rock-blues-funky életnek. Nevéhez fűződik a wroclawi Thanks Jimi Festival, illetve az ehhez kapcsolódó többszörös Guinness World Record, amit évek óta a lengyelek tartanak.

Kapunyitás 17h-kor, a koncertek 19.30h-kor kezdődnek.


Egyéb programok 17 órától:

- Író–olvasó találkozó: Göbölyös N. László író dedikálja könyveit.
- A Velezvin Borászati Kft. tart borkóstolót, kínálja borait. Palackos borvásár.
- CD- és lemezbörze
- Filmvetítés.
- Könyvvásár: A Cartaphilus kiadó rocktörténeti és egyéb kiadványai között böngészhetnek az érdeklődők.

 

Fonó Budai Zeneház

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés